Megváltozott a magyar KRESZ, itt vannak az új szabályok

KRESZ-változások
Debrecen, 2008. február 5. Bara János kiszállításhoz készít elő táblákat. A debreceni székhelyű Agárdi Táblanyomó vállalkozásban egyre több EU-szabványnak megfelelő közlekedési táblát gyártanak, mivel a Magyar Közút Kht. adatai szerint évente több mint 1500 táblát lopnak el a színesfémtolvajok. MTI Fotó: Oláh Tibor
Vágólapra másolva!
Tábla jelzi a közlekedőknek a templomot, továbbá a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló járművek a buszsávban is haladhatnak, feltéve, hogy van erre szóló matricájuk - a kormány így módosította a KRESZ-t. Két új közlekedési táblát is bevezetnek.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlönyben megjelent KRESZ-re vonatkozó rendeletmódosítás

két új barna alapszínű táblát

mutat be a templomra, illetve a vallásgyakorlásra rendelt más helyre - írta a Napi.hu.

Forrás: Magyar Közlöny

Mindkettő egy templom sziluett, de az egyik tornyán van, a másikon pedig nincs kereszt. A tájékoztató tábla kiegészítő jelzőtáblájának felirata utalhat a vallási közösség nevére, az általa használt épület nevére és az általa végzett vallásos szertartások időpontjára is - derül ki a módosításból.

Egy másik módosítás szerint a nemzetközi sportszövetség, nemzetközi sportvilág esernyőszervezetének nemzetközi sporteseményei alkalmával,

a nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet.

Ehhez a járműre matricát kell felhelyezni, ezekről pedig kormányhatározat intézkedik.

Forrás: Magyar Közlöny

Ugyancsak ebben a Magyar Közlönyben meg is jelent egy ilyen határozat, amely mellékletében szerepel az a matrica, amelyet az idén Budapesten megrendezendő Maccabi Európa Játékok alkalmával viselhetnek a buszsávot használó járművek.