A magyar zsaruk lekapcsoltak egy Porschét, kiakadtak attól, ami benne volt

2019.07.22. 12:37

A rendőrök egy Porschét állítottak meg a szombathelyi Szent Márton utcában. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a jármű kék-piros villogókkal, megkülönböztető jelzéssel van ellátva.

A fényképeket a 112press.hu olvasója készítette a szombat éjszakai ellenőrzésről, a képeken jól látszik a Porschéra szerelt megkülönböztető jelzés.

Azokra a kérdésekre, hogy tartozhat-e rendvédelmi szervekhez a Porsche, illetve jogszerűen található-e rajta megkülönböztető jelzés, a rendőrség azt válaszolta, hogy ezt egyelőre vizsgálják.

Forrás: 112press.hu

A rendőrségi válaszból kiderült, hogy közlekedési szabálysértés miatt állították meg a Porschét, és a vezetője ellen szabálysértési eljárás indult. A megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek használatát a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól szóló 12/2007. (III.13.) IRM rendelet szabályozza.

A SZÜF (Személyes Ügyintézői Felület) járműnyilvántartási adatai között nem szerepel, hogy a Szombathelyen megállított hatéves Porsche "rendőrségi jelleggel" rendelkezne.