Hétvégén rendezik a Hungaroringen a legkülönlegesebb autós fesztivált

classic
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a végső visszaszámlálás: a Hungaroring Classic résztvevői folyamatosan érkeznek a pályára, épül a depó, és megtartották a július 12-14-én tartandó különleges autóverseny sajtótájékoztatóját is.
Vágólapra másolva!

Kiderült például, hogy körülbelül 200 klasszikus versenyautót lehet megcsodálni a hétvégén a mogyoródi F1-es pályán, és hogy korábbi Forma–1-es pilóták és Le Mans-győztesek is tiszteletüket teszik nálunk.

a nézők, a hangulat, a klubok és a versenyzők szempontjából is" - mondta Pierre Antoine Lecoutour, a nemzetközi promóter versenyzői kapcsolatokért felelős szakembere.

Forrás: Hungaroring Classic

"Reméljük, ezt tudjuk még fokozni az előttünk álló hétvégén. A mezőnyön nem fog múlni, hiszen körülbelül kétszáz autóval rajtolunk a hétvégén, amelyek között a hatvanas évek gépei ugyanúgy megtalálhatók, mint a Group C-s, illetve kétliteres versenyautók.

"A mezőny egyik legérdekesebb tagja egy Porsche 917-es, amellyel annak idején Le Mans-i 24 órást nyertek. A pilóták között pedig ott lesz többek között Ralf Kelleners és Emanuele Pirro – mindketten Le Mans-győztesek, utóbbi versenyző pedig a Forma–1-es mezőnynek is tagja volt."

Hogy ne csupán a járművek, hanem az öltözködési stílus is felidézze a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas éveket, mindenkit arra biztatnak, hogy érkezzen a korszaknak megfelelő ruhákban, de ha ez gondot okozna, a helyszínen is lehet ruhát kölcsönözni.