Bevitték a Toyotát a hazai szervizbe, a szerelők sem hitték el, mit látnak

2019.07.11. 15:22

Nem egészen 12 év alatt érte el az egymillió kilométeres futásteljesítményt Balogh István Toyota Hiace furgonja.

Július elején szokatlan esemény helyszíne volt a debreceni Toyota-márkaszerviz: egymillió kilométeres kötelező szervizt végeztek egy nyújtott karosszériás Hiace furgonon. Az autót 12 éve helyben vásárolta a tulajdonosa.

Forrás: Toyota

Vásárláskor eredetileg a dupla üléssoros, hatszemélyes kivitelt szemelték ki, ám időközben megváltozott a szabályozás, így a nyújtott kivitelű, nagyobb teljesítményű (117 LE), 2,5 literes motorral szerelt verzió mellett döntöttek. Szerencsésnek bizonyult a választás: a dupla oldalsó tolóajtón, valamint a hátsó ajtón keresztül rakodva remekül szeparálhatók az áruk.

A tulajdonosa eredetileg öt-hat évre, félmillió kilométeres futásteljesítményre tervezett, aztán új jármű helyett inkább egy utánfutót vett. A furgonban a futóműalkatrészek egy része még a vásárláskori gyári, a motort nem kellett javítani, sőt, még az izzítógyertyák és az indítómotor is eredeti.

Forrás: Toyota

A rendkívüli alkalomra tekintettel a szerviz átvállalta az átvizsgálás, a szerviz, valamint a szükséges alkatrészek teljes költségét, valamint a tolóajtó egymillió kilométert kiszolgáló görgőjének cseréjét is ajándékba kapta a tulajdonos.