Figyelem, autósok: új fix traffipaxot telepítenek Budapesten, eláruljuk a helyét

2019.06.12. 13:11

Várhatóan ez év végéig megépülhet a Váci út 169. szám előtti útszakaszra tervezett, a kétirányú forgalmat ellenőrző sebességmérő kapu.

A feltételeket rögzítő javaslatról már döntött a XIII. kerületi képviselő-testület - írta a kerület újságja, a HírnökA kerület még 2017-ben határozta el, hogy az illegális éjszakai gyorsulási versenyek és a gyorshajtások megakadályozására  támogatást nyújt a rendőrségnek állandó sebességmérő rendszer kiépítéséhez.

A fejlesztés a főváros által üzemeltetett Integrált Közlekedésszervezési és Szabályozási Rendszer (IKSZR) bővítésével lesz megvalósítható. A jelenlegi két, Váci úti IKSZR-kapu (Dagály utcai és Árva utcai kereszteződés) helyszínei nem szolgálják az elérendő célt, ezért az egyeztetések alapján a főváros megépíti az új kaput, melyhez a kerület 73,6 millió forinttal járul hozzá, kamerái pedig kompatibilisek lesznek az ORFK rendszerével.

A telepítést végző cég vállalta, hogy ezért az összegért a Dagály utcai kereszteződésben a piroson történő áthajtás ellenőrzésére is alkalmassá teszik a kamerákat.