Hihetetlen akciókat jelentettek be, ezek lehetnek az új magyar népautók

2019.06.12. 15:09

A forgalmazók soha nem látott akciókkal várják a július 1-től igényelhető központi támogatás miatt családi autókat kereső vásárlókat.

A különböző autómárkák 400 ezer és 2,8 millió forint közötti extra kedvezményeket adnak hétüléses modelljeikre az állam által kifizetett 2,5 millió forinton felül – derül ki a Vezess gyűjtéséből.

Több hétüléses modell már hárommillió forint alatt hazavihető a speciális kedvezményekkel együtt, de a magasabb árkategóriában nézelődők is jól járnak: egyes márkáknál bő ötmillió forinttal a listaárak alatt vásárolhatnak.

A legtöbb forgalmazó konkrét összegű árengedményt ad az árból, de van, aki vételártól függetlenül százalékos kedvezményt határozott meg, és arra is akad példa, hogy több milliós extracsomagot adnak ajándékba.

A legnagyobb kedvezmény összesen 5,3 millió forint, ha összeadjuk az importőr engedményét és az állami támogatást. Érdekesség, hogy van olyan importőr, amely ugyan az állami támogatáshoz kapcsolódóan indított akciót öt különböző modelljére, viszont a speciális árengedményt bárki igénybe veheti, nem csak a nagycsaládosok.