Halálos balesetet fotózott a magyar sofőr, a német rendőr durván kiosztotta

2019.05.22. 10:55

Futótűzként terjed a Facebookon egy videó, amelyen egy német rendőr oktatja ki a halálos balesetet fotózó sofőröket.

A németországi A6-os autópályán történt egy halálos baleset, amelynek helyszínén több sofőr is azzal tartotta fel a forgalmat, hogy fotókat készített.

A német törvények szerint ez nemcsak szigorúan tilos, hanem büntetendő is, a helyszínen dolgozó egyik rendőr pedig alaposan kioktatta a fotókat készítőket.

Először egy cseh sofőrt parancsolt ki a járművéből azzal, hogy ha halott embereket akar látni és fotózni, akkor induljon csak, majd megmutatja neki a helyszínt. Ezután közölte vele, hogy szégyellje magát, és megbüntette 128,5 euróra.

Később egy magyar autóssal zajlott le hasonló jelenet. Nézze meg! Nem akarja látni? Akkor miért készít képeket? A saját országából jöttek. Szégyellje magát" - mondta a rendőr, és valószínűleg a magyar sofőrnek is megírta a 128,5 eurós bírságról szóló bizonylatot.

A videóban megszólaltatták a rendőrt is, aki elmondta, hogy ha csak egyszerűen kiosztaná a bírságot, annak valószínűleg nem lenne hosszú távú nevelő hatása. A rendőr szerint az ilyen helyzetek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a sofőröket szembesítsék a viselkedésük helytelenségével.

Ez itt nem játék, hanem a keserű valóság" - fogalmazott a rendőr.