Trükkös tolvaj lopott el egy ritka, oldtimer Ferrarit

2019.05.15. 11:11

Több mint 2 millió eurót – 650 millió forintot – érő oldtimer Ferrarival lógott meg próbaút közben egy magát vevőnek kiadó tolvaj a németországi Düsseldorfban. Az autót szerdán megtalálták, de a tolvaj még szökésben van. 

Az ismeretlen férfi egy hirdetésre jelentkezett, és megbeszélt időpontra érkezett a régi autókkal foglalkozó kereskedőhöz. Az eladó elvitte az érdeklődőt egy próbaútra, amelynek során helyet cseréltek, de mihelyst a magát vevőnek mondó tolvaj a volán mögé ült, teljes erővel rátaposott a gázra, az út szélén hagyva a kereskedőt.

A tolvaj nyomtalanul eltűnt a vagyont érő járművel, a rendőrség a lakossághoz fordult segítségért.

A vakmerő tolvaj egy ritka, 1985-ös évjáratú, 400 lóerős piros Ferrari 288 GTO-t kaparintott meg, amelynek első tulajdonosa állítólag Eddie Irvine egykori Forma-1-es pilóta volt.

Egy ilyen autót lopott el a tolvajForrás: Wikipedia

Az önmagát potenciális vásárlónak kiadó autótolvaj elkövetett egy hibát, amely még végzetes lehet számára: a megbeszélt találkozón hagyta magát lefényképezni az autóval.

Az autó megvan, a tolvajt még keresik

Egy garázsban találták meg az oldtimer Ferrarit, miután a rendőrség a lakossághoz fordult segítségért, és jelentkezett is egy tanú.

Az illető látta, hogy a vagyont érő autóval egy garázsba hajtanak be. A Ferrarit az Észak-Rajna-Vesztfália Grevenbroich településén foglalták le – közölte a rendőrség szóvivője Düsseldorfban.

Most azt kutatják, kinek volt bejárása a garázsba, hogy a tolvaj nyomára jussanak.