Ki nem találná, melyik márka nevezett először az Év Magyar Autója versenyre

Vágólapra másolva!
A Porsche Hungaria nevezett be elsőként az Év Magyar Autója versenyre. Az Opel öt autót jelölt.
Vágólapra másolva!

A Skoda a Scala és a Kodiaq RS modelleket jelölte. A Scala a cseh márka új kompaktja, míg a Kodiaq RS az új sportos csúcsmodell 240 lóerős teljesítménnyel.

Az Opel Magyarország nem sokkal később öt autót nevezett. A Magyarország Autója 2020 kategória döntőjében a magyar motorokkal szerelt Astrát, a hamarosan érkező Corsát és az itthon népszerű Crossland X modellt jelölték hivatalosan. Az Év Zöldautója 2020 címért pedig az eCorsa és a Grandland X konnektorból tölthető változata indul.

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 "legmagyarabb", illetve a magyar piacon a "legjobb" autója.

Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb" autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb" autó.

Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb" autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a "legmegbízhatóbb" beszállítót jelöli. Várhatóan lesz közönségdíj is. A zsűrinek az Origo is tagja.