Új rendőri egység vadászik az autósokra a magyar utakon

Vágólapra másolva!
Új rendőri egységet alakítottak ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. A megye útjain a biztonságos közlekedést szolgálják, és vadásznak a szabálytalankodókra.
Vágólapra másolva!

Az egység az általános közlekedésrendészeti feladatok mellett képes kezelni az előre tervezett és a váratlanul adódó forgalmi helyzeteket is – írta az Infostart.hu.

Öt nagy teljesítményű motorkerékpárral és a rendőrségi autóflotta csúcsát jelképező, szintén dinamikus tempóra képes szolgálati gépkocsikkal

látja el feladatait. A delegációkísérések, rendezvények, illetve útvonalak biztosítása is a csoport feladata, de kezelnie kell a nem tervezhető, baleset vagy az egyéb ok miatt kialakuló forgalmi helyzeteket is.

Ha nem kapnak riasztást, akkor a többi rendőri egységhez hasonlóan a szabálysértő járművezetők kiszűrésén dolgoznak.

Az alosztály intézkedési területe az egész megye, jelen van az autópályáktól, autóutaktól kezdve a főutakon, alsóbbrendű utakon, de akár települések belterületén is.

Használnak hatósági jelzés nélküli szolgálati gépkocsit is, de azt is egyenruhában, tehát nem állítanak „csapdát”, és soha nem kell szabályszegést provokálniuk.