Hivatalos képeken a régóta várt megfizethető Opel

opel Corsa
Vágólapra másolva!
A hamarosan kapható új Corsát tesztelés közben kapták lencsevégre.
Vágólapra másolva!
Forrás: Opel

Új képeket adott ki az Opel a hónapokon belül érkező hatodik generációs Corsáról.

A Peugeot 208 technikájára épülő kisautóról

egy svédországi, -30 foknál hidegebb időben végzett tesztelésen, egy versenypályán történő futóműhangoláson, és egy elektronikai laboratóriumban készültek a friss, gyári képek és filmfelvételek.

Forrás: Opel

Valószínűleg a Corsa kínálatából is eltűnik a háromajtós karosszériaváltozat, de a kocsi hossza várhatóan csak pár centivel nő meg (a jelenlegi 4,02, az új Peugeot 208-as 4,05 méteres).

Forrás: Opel

A motorkínálat gerincét a PSA háromhengeres, 1,2 literes PureTech benzinmotorja adja majd szívó és turbós változatokban, többféle teljesítményszinttel.

Forrás: Opel

Azt már elárulta az Opel, hogy alapfelszereltséggel és alapmotorral

az új Corsa mindössze 980 kilót nyom majd,

ami 108 kilóval kevesebb, mint az előd tömege. Ettől még a mai Suzuki Swift kategóriaelső marad, mert csak 840 kilót nyom.

Forrás: Opel

A 2019 végétől megvásárolható új Corsa lesz az első Opel, amit a benzines mellett

elektromos hajtással is meg lehet majd vásárolni.

Nem sokkal a normál változat bemutatása után, 2020-ban érkezhet ez a zéró lokális emissziójú verzió, körülbelül 400 kilométeres hatótávval, de természetesen az 1,2-esél jóval magasabb áron.

Forrás: Opel

Két év se kellett hozzá

A Corsa végleges verziójának kifejlesztése szűk két évet vett igénybe, ami rekord az autóiparban. Lényegében akkor kezdődött a munka, amikor a francia PSA konszern 2017-ben megvásárolta az Opelt, persze néhány dolgot biztosan fel tudtak használni az eredeti hatodik generációs Corsa terveiből, amely még a régi General Motors architektúrára épült.

Az áttervezésre azért volt szükség, mert a Corsát a GM platform helyett a PSA saját padlólemezére kellett átültetni, arra, ami a DS 3 Crossback és az új Peugeot 208 is használ. A PSA ugyanis nem akart licencdíjat fizetni az amerikaiaknak, mert az a célja, hogy 2020-ra ismét nyereségessé tegye az Opelt.