Fontos új gyorsforgalmi utat adnak át Budapest mellett

2019.04.23. 11:04

Az M2 autóúton elkészült a Budapest irányába tartó pályaoldal.

Az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően, várhatóan április 24-én a kivitelező áttereli a forgalmat az újonnan megépült, Budapest irányába tartó bal pályára - írta a NIF Zrt. Az új pályaszakaszon 2×1 sávon haladhatnak majd az autósok 60-80 km/h sebességkorlátozás mellett. Eközben a 2. sz. főúton is elindulnak a munkálatok: tervezetten április 23-án megkezdi a kivitelező az új körforgalmú csomópont csatlakozó ágainak építését.

Az M2 gyorsforgalmi út 29-37 km szelvényei között nemcsak a bal pálya építése fejeződött be, hanem az új sződligeti és a meglévő Vác déli csomópontnál tervezett új hidak, illetve a kapcsolódó felújítási munkák is elkészültek. A kivitelező elvégezte a szükséges közmű kiváltási, vízépítési, forgalomtechnikai, valamint környezetvédelmi munkákat is.

Az új sződligeti csomópontban megépültek az M2 autóúthoz csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Sződ és Sződliget irányába vezető új útszakaszok is, melynek köszönhetően a régi sződligeti forgalmi csomópont helyett Budapest és Vác irányába történő fel- és lehajtás a továbbiakban ebben a csomópontban bonyolódhat le 40-60 km/h-s sebességkorlátozás mellett.

A Vác irányába tartó pályaoldal átépítése 2019 őszére fejeződhet be.