Szép és okos, csak főzni nem tud - Mercedes CLA menetpróba (2019)

2019.04.22. 06:28

Elmúltak azok az idők, amikor csak az Opelt és a Suzukit lehetett magyar autóként emlegetni. Néhány éve az Audi mellett a világ legrégebbi legpatinásabb márkája, a Mercedes is jelen van hazánkban, olyannyira, hogy kizárólag itt gyártja kompakt négyajtós kupéját. A CLA most a második generációhoz ért, mi pedig kipróbáljuk, milyen vezetni és belakni a csúcstechnikás kezelőfelületű dizájnmodellt.

Magyarország mind inkább autóipari központtá válik, egyre szaporodnak a gyártóüzemek. A rendszerváltás után az Opel és a Suzuki megjelenésével emberek százezrei cserélték le a szocialista vasakat Astrákra és Swiftekre, sokunknak ez jelentette az első nyugati autót. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és 2019-re oda jutottunk, hogy a három nagy német prémiummárka egyaránt komoly gyártóegységet üzemeltet itthon (a BMW egyelőre csak fog).

Elődjénél szigorúbb tekintetet adnak az új (felárért LED) fényszórók, a kerékválaszték 16-19 col. Galériához kattintson a képre!Forrás: Ruschel Zoltán

A Mercedes immár 7 éve indította el kecskeméti üzemét, kifejezetten a kompakt típusokra specializálódva. Elsőként a B-osztály gördült le a gyártósorról, melyet aztán a korábbi generációs CLA Coupé és ennek Shooting Brake nevű kombi kivitele követett. Időközben megújult a B-osztály, de ez már nem Kecskeméten készül, cserébe viszont a szintén új A-osztály termelésének egy része költözött ide.

4,7 méterre nőtt a hossza, oldaláról eltűntek az előd fura oldaldomborításai és a lökhárítóba költözött a rendszámForrás: Ruschel Zoltán

Mellette szerencsére megmaradt a CLA is, ez a típus most a gyártó legújabb büszkesége, és ezt az újdonságot próbálhattuk ki a nemzetközi menetpróba keretein belül. Fricskának tűnhet, hogy éppen Münchenbe, a nagy rivális BMW főhadiszállásának városába szervezték az eseményt, de valójában semmilyen hátsó szándék nem volt mögötte.

A modellváltással összeálltak az arányok

Az új CLA továbbra is szedán (amit itt Coupé-nak hívnak) és kombi (Shooting Brake) karosszériával érhető el, de akárcsak a műszaki alapjául szolgáló A-osztály, kívül és belül egyaránt teljesen megújult. Külsőleg a fő formajegyeket a jóval nagyobb CLS adta, sok részletében hasonlít is a nagytestvéréhez, elsősorban az oldalsó és hátsó traktus. Ugyanakkor a kisebb méreteken kívül szemből végre könnyű megkülönböztetni őket.

Profilból látszik igazán, hogy ez igazi négyajtós kupé. Most először négyajtós limuzinként is kapható az A-osztály, kevésbé látványos, de olcsóbb házon belüli konkurenciakéntForrás: Ruschel Zoltán

Ez főleg a fényszórónak köszönhető, amelyben új, két részből álló LED-es menetfényt helyeztek el, ez a stíluselem a jövőbeli Mercedesek nagy részén is visszaköszön majd. Míg a korábbi generáció bizonyos szögekből esetlennek és aránytalannak tűnhetett, az új CLA-t bárhonnan nézzük, remekül fest. A hossz és a tengelytáv is növekedett, ami önmagában is pozitív hatással volt, ám még látványosabb, hogy a motorháztetőt is lejjebb tették 5 centiméterrel.

Sokat dob hangulatán az üveg tolótető. Nem nehéz belelátni vonalaiba a nagy és méregdrága CLS-tForrás: Ruschel Zoltán

Az egyetlen síkba összedolgozott csomagtérfedél, lámpák és a lökhárító, a kupés tetőívre rímelő övvonal mind-mind hozzájárul az összhatáshoz. Mi több, az új formák nemcsak látványosabbak, hanem eközben sikerült megőrizni a CLA rekordalacsony, 0,23-as légellenállási tényezőjét is, ami a zajszint mellett természetesen a fogyasztásra is jótékonyan hat.

Fázom – szól a sofőr, és már indul is a fűtés

A beltérben már a Mercedes legújabb műszerfala fogad, az akár 10,25 colos, dupla kijelző megjelenésében és tudásában is szupermodern. Kiváló képminősége napsütésben sem vész kárba, bár a tükröződésen még csiszolhattak volna. Mindkét képernyőt sokrétűen állíthatjuk, és saját ízlésünk szerint szabályozhatjuk, hogy mit és milyen formában jelenítsenek meg. Ehhez hozzájön a szélvédőre vetítő head-up kijelző is, amelyet szintén paraméterezhetünk.

Könnyed, elegáns műszerfal két, jókora kijelzővel. A funkciókat központi tárcsával, érintőképernyővel, hangutasítással vagy a kormányküllők kapacitív gombjaival lehet vezérelniForrás: Ruschel Zoltán

A látvány mögött lévő technika is a lehető legmodernebb, az A-osztályban debütált MBUX platform került az CLA-ba is. Működik a „Hey Mercedes!" személyi asszisztens is, bár egyelőre magyarul nem tud, de online információkon felül még az autó bizonyos funkcióit is vezérelhetjük vele, ráadásul nem kell konkrét parancsot adni - ha például annyit mondunk, hogy fázunk, akkor automatikusan megemeli a klímán beállított hőmérsékletet.

Megunhatatlan részlet a keret nélküli oldalablak, a szélzaj ennek ellenére nagy tempónál is mérsékeltForrás: Ruschel Zoltán

A turbinára hasonlító légbeömlők és az este igazán látványos hangulatvilágítás igazi luxushangulatot teremt, ráadásul a minőség is közel hibátlan. Finom tapintású kárpitok, puha borítású, varrott műszerfal, lakkozatlan nyersfa vagy valódi alumínium díszbetétek váltják egymást a felületeken. Mindezek mellett furcsán hatott a kormány mögötti bajuszkapcsolók formára és fogásra is elég igénytelennek ható kialakítása.

Cikkünk folytatódik, kérjük, lapozzon!

Előző
  • 1
  • 2
Következő