A Volkswagen kihívót készített a legnagyobb Teslának

Volkswagen ID Roomzz
Vágólapra másolva!
Az elektromos hajtású ID. ROOMZZ a Model X konkurense lesz 2021-től.
Vágólapra másolva!
Forrás: Volkswagen

A Volkswagen elektromos ID. modellcsaládjának legújabb, a Sanghaji Autószalonon bemutatott hatodik tagja egy 2021-ben gyártásba kerülő óriási, hétüléses luxus SUV előfutára.

Forrás: Volkswagen

A több mint 4,9 méter hosszú ID. ROOMZZ elméletileg 4. szintű önvezetésre képes, vagyis képes a forgalomban önműködően közlekedni, de szükség esetén a vezető is átveheti az irányítást felette. A különböző ülés-konfigurációk az adott vezetési módhoz igazodnak, például amikor a robotpilóta vezet, a különálló ülések 25 fokkal befelé fordulhatnak, hogy az utastér tárgyalóvá váljon.

Forrás: Volkswagen

A végleges szériaautón valószínűleg már hagyományosan nyílnak majd az ajtók, és a B-oszlop sem marad majd le róla, de a kamerás visszapillantók megvalósulására van esély.

Forrás: Volkswagen

Nagy kapacitású, 82 kilowattórás akkumulátorával az ID.ROOMZZ 450 km-t (WLTP) tud megtenni egy töltéssel. Körülbelül fél óra alatt a kapacitásának 80%-ára lehet feltölteni a gyors, 150 kW-os töltésnek köszönhetően.

Forrás: Volkswagen

Mindkét tengelyt egy-egy villanymotor hajtja meg, ilyenkor a rendszerteljesítmény 306 lóerőre jön ki, de ha nincs szükség extra tapadásra vagy erőre, akkor csak a hátsó kerekek hajtottak. A villany SUV 6,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, az elektronikusan korlátozott végsebessége 180 km/h.