Feltűnő, mutatós és merész formával csábít – Kia Proceed menetpróba

2019.04.13. 15:17

Milyen vezetni?

7,6 másodperc alatt megvan a százas sprint, az automata 0,1 másodperccel fürgébbForrás: Kia

Az 1,6-os, 204 lóerős turbómotor az ötajtós Ceed GT mellett csak a Proceed GT-hez vásárolható meg. Ezzel a motorral 7,6 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, a végsebessége eléri a 230 km/órát, az automata 0,1 másodperccel jobban gyorsul, de a végsebessége 5 km/órával alacsonyabb. Alul is erős a motor az 1500-as fordulattól elérhető 265 Nm nyomatéknak köszönhetően, pörgetni viszont nincs sok értelme, mert felül kifogy a szuszból. Igazából a középtartományban érzi jól magát, ahol gyorsan reagál a gázadásra. Pláne akkor, ha a váltó melletti Sport gombot megnyomtuk, ez ugyanis a kormányszervo mellett átkalibrálja a gázpedál karakterisztikáját is.

A Ceed-kínálat legerősebb motorja ez a 204 lóerős 1,6-os. A kétliteres turbót csak az i30 N kapja megFotó: Gulyás Péter

Meg az alapból is röfögős, mély kipufogóhangot is erősebbé teszi. Ezt a hatást nemcsak a rendszerbe épített flepnik nyitásával éri el, hanem a hangszórókon át bejátszott szintetikus motorhang erejét is fokozza. Azért augusztus 20-át idéző durrogásra nem kell felkészülni, mint például a rokon Hyundai i30 N esetében, de a néma alap-Ceedekhez képest így is komoly az akusztikai élmény.

Sokat dolgoztak a futóművön

A Kia gondoskodott róla, hogy a Ceedek közül a Proceed nyújtsa a legjobb vezetési élményt, annak ellenére, hogy ez a család leghosszabb tagja. A 204 lóerős GT futóművét ugyanaz a mérnökcsapat hangolta fél éven át, amelyik már letette névjegyét a Stingerrel és a Hyundai i30 N-nel. A csoport vezetője az az Albert Biermann, aki pár éve még a BMW M GmbH. fejlesztőrészlegét vezette, ami nem rossz ajánlólevél.

Ilyen cápauszony a DS3-on volt először. A tetőszpojler és a LED-es hátsó lámpa szériaFotó: Gulyás Péter

Úgy hangolták át az elöl-hátul teljesen független futóművet, hogy a megváltozott súlyelosztással, fokozottabb hátsó terheléssel is jó legyen a karosszéria egyensúlya, és hogy csökkenjen a dőlés és az alulkormányzottság. A Proceed GT Line esetében 22 százalékkal feszesebb hátsó rugókat és 3 százalékkal feszesebb hátsó kanyarstabilizátorokat, a GT esetében 13 százalékkal feszesebb első, és 44 százalékkal feszesebb hátsó rugókat, valamint 6 százalékkal feszesebb hátsó kanyarstabilizátorokat építettek be.

A rakodóperem azért van viszonylag magasan, hogy a karosszéria torziós merevsége jó lehessen. Motoros mozgatású fedél is rendelhetőFotó: Gulyás Péter

Menet közben még úgy is érződik a változások pozitív hatása, pedig már az alap-Ceed is az egyik legjobban vezethető, legagilisabb kompakt kocsi a mai mezőnyben. A Proceed minden tekintetben kicsivel több élményt nyújt a sofőrnek, közvetlenebb a kormánya (2,5-öt sem fordul), stabilabbnak érződik a futóműve, és gázelvételre még egy kis ívszűkítő farolásra is hajlandó kanyarban.

594 literes a csomagtér, a hátsó üléseket egy-egy kar meghúzásával innen is le lehet dönteniFotó: Gulyás Péter

De a valódi határokat nem tudtam feszegetni, mert a meleg időben téli gumival kaptam meg a tesztautót. Az azért kiderült, hogy aki valódi hot hatchet szeretne, annak a továbbra is a Hyundai i30 N a megfelelő választás a Hyundai-Kia választékából, az alig lassabb Proceed GT-ben viszont sokkal kevesebb kompromisszumot kell kötni a komfort szempontjából.

A mozgása is sportos, nemcsak a külsejeForrás: Kia

Bár állítható lengéscsillapítás nem áll rendelkezésre, igazából nincs is rá szükség, mert meglepően kényelmesen fut a Proceed GT még a rossz minőségű burkolaton, a legnagyobb, 18 colos kereken is. Valamit tényleg tud ez a Biermann, korábban ilyen kifinomult csillapítású futóművet egyetlen koreai kompakt sem kapott. Kár, hogy a Kia saját fejlesztésű duplakuplungos automatája kissé lerontja az élményt, mert kézi üzemmódban lassan vált. Ez már csak azért is sajnálatos, mivel adaptív tempomat csak ezzel a váltóval rendelhető.

Árak, összegzés

A Kia jó döntést hozott, amikor a Proceedet háromajtós ferdehátúból shooting brake kombivá változtatta a harmadik generációra. Biztos, hogy már a megjelenésébe is sokan bele fognak szeretni, pedig a vezetési élményben is többet nyúlt az alap-Ceedeknél, ráadásul a használati értéke, praktikuma alig marad el a kb. 300 ezerrel olcsóbb normál kombiétól, és persze erre is jár a Kia egyedülálló, 7 év/150 ezer kilométeres garanciája.

Meglepően hangos a GT-n a kipufogórendszer, ami a sportos hangulatnak jót tesz, de néha soknak érződikFotó: Gulyás Péter

Az 1,0 literes, 120 lóerős háromhengeressel 6,65 millió forinttól indul a Proceed GT Line árlistája, a kínálat másik végén a gazdagabban felszerelt, 204 lóerős Proceed GT áll 8,65 millióért, amire még összesen 1,44 milliót rá lehet költeni, ha a metálfényt, az automata váltót, az üvegtetőt és az összes vezetéstámogató rendszert is megrendeljük.

A hátsó lámpák a Porsche Panamerát idézikFotó: Gulyás Péter

Több mint 10 millióért kevesen vesznek kompakt Kiát, de a Proceed sokat ad ezért a pénzért erőben, megjelenésben, felszereltségben, használati értékben és garanciában is. Hogy legyen egy kis összehasonlítási alapunk, a Mercedes CLA Shooting Brake-et ennyi pénzért csak a 136 lóerős alapmotorral, extrák nélkül vehetnénk majd meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő