Itt az új Toyota, ami olyat tud, amit egyetlen másik autó sem

2019.03.21. 13:37

Megérkezett Magyarországra a Toyota Corolla legújabb, már tizenkettedik generációja.

Az immáron három karosszériaváltozatban (ötajtós, szedán és kombi) is elérhető vadonatúj Corolla a világ első olyan autója, amely két eltérő teljesítményű, környezetbarát hibrid hajtással is rendelhető lesz.

A környezetbarát üzemet a teljesítménnyel ötvöző nagyobb, 180 lóerős hibrid változat egyenesen hiánypótlónak bizonyulhat a dízelektől drasztikusan elforduló flottapiacon, de kedvelt választása lehet a sportosabb teljesítményt kereső magánügyfeleknek is.

Forrás: Toyota

A kisebb, 122 lóerős teljesítményű opció az üzemanyag-hatékonyság maximalizálását és a károsanyag-kibocsátás minimalizálását teszi lehetővé. Elsőként a szedán változat érkezik meg a kereskedésekbe, de kisvártatva érkeznek a már szintén rendelhető ötajtós és kombi modellek is.

Forrás: Toyota

A tizenkettedik generációs Toyota Corollánál jól megkülönböztethető dizájnnal ruházták fel az összes karosszériatípust. Minden eddiginél markánsabb a különbség a kompakt ferdehátú (Hatchback), a sokoldalú kombi (Touring Sports), valamint az elegáns lépcsőshátú (Sedan) között.

A vadonatúj Corolla modellek mindössze egyetlen hagyományos belsőégésű motorral – a Hatchback és a Touring Sports modellek a 114 lóerős, 1,2 literes turbómotorral, míg a Sedan a 132 lóerős, 1,6 literes benzinmotorral – lesznek megvásárolhatók.

Forrás: Toyota

Az ötajtós Corolla alapára 5,9 millió forint, de a kétliteres hibrid, Executive VIP Skyview felszereltségű modellért már 10,75 millió forintot kérnek. A kombi 6,2 millió forinttól indul, de akár 11,48 millió forintos listaárú változat is rendelhető, míg a szedán alapára 5,98 millió forint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK