Zseniális újítás jön ezen a budai főúton, minden közlekedő imádni fogja

Vágólapra másolva!
Két kilométeres szakaszon, "faltól falig" megújul a Pasaréti út. Az útépítés mellett érzékelős lámpákat telepítenek, lelassítják a forgalmat és parkolási tilalom is lesz.
Vágólapra másolva!

A II. kerületi Pasaréti út alsó, Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti tér között húzódó szakaszán az útfelületek elhasználódtak, felújítást igényelnek, ezért március közepén a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával a Budapesti Közlekedési Központ komplex, "faltól falig tartó" rekonstrukcióba kezd - írta az Infostart.hu.

A kivitelezési munkák miatt április elejétől lesznek forgalomkorlátozások.

Ekkor a Pasaréti utat a Pasaréti tér felé részlegesen egyirányúsítják, várhatóan két ütemben, először a Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron utca, majd a Gábor Áron utca és a Pasaréti tér közötti szakaszon.

Az útszakasz a felújítás után is kétszer egysávos marad, ugyanakkor a forgalombiztonság növelése érdekében

kissé szűkebb lesz az útpálya, ami lassabb haladásra ösztönzi az ott közlekedőket.

Felújítják a járdákat – amelyek beton térkőburkolatot kapnak –, valamint kapubehajtókat is.

Új jelzőlámpákat telepítenek a Nagyajtai utca és a Hidász utca csomópontjában, amelyek az autóközlekedés folyamatosságát segítik azzal, hogy

beépített érzékelőik a tényleges forgalom nagyságát figyelik, és aszerint adnak hosszabban tartó zöld jelzést az egyes irányokba.

A Pasaréti út felújításával rendezni kívánják a parkolási helyzetet is, ugyanis sokan szabálytalanul várakoznak gépkocsijukkal a környéken.

Ezért az egész felújított szakaszon megállási tilalom lép életbe.

Parkolásgátló oszlopsort helyeznek ki azokra az útszakaszokra, ahol eddig jellemzően szabálytalan várakozással zavarták a forgalmat. Ugyanakkor szabályos parkolásra továbbra is lesz lehetőség: a Pasaréti úton parkolóállásokat jelölnek majd ki a Hargita utca és a Rhédey utca között, és megmaradnak a várakozóhelyek a Pasaréti út 22-24. előtt, valamint a Gyergyó utca torkolatának közelében.

A Vasas Sportcentrum előtti parkolóterületen az épület felőli párhuzamos parkolás továbbra is lehetséges lesz, míg a Pasaréti út felől ferde parkolóállások várják majd az autósokat. A Sövény és a Riadó utca közötti kijelölt várakozóhely kissé rövidebb lesz.