Itt az új elektromos Volvo, ami jókora, kijózanító pofont ad a Teslának

2019.02.28. 11:15

A Volvóhoz szorosan kapcsolódó Polestar bemutatta második modelljét, a Tesla Model 3 riválisának szánt Polestar 2-t.

Megérkezett a piacra a Tesla Model 3 talán első valódi kihívója, a Polestar 2 mind méretben, mind teljesítményben az amerikai modell komoly riválisa.

Forrás: Polestar

Az autó két elektromotorjának teljesítménye 408 lóerő 660 Nm-es nyomaték mellett, az akkumulátor 78 kWh-s. Az új WLTP emissziós norma szerint az autó 500 kilométeres hatótávolságot ígér egy feltöltéssel.

Forrás: Polestar

A Polestar 39 900 eurós (12,6 millió forint) németországi alapárat célzott meg, de a gyártás első 12 hónapjában csak egy úgynevezett Launch változatot lehet majd megvásárolni 59 900 euróért (18,9 millió forint).

Forrás: Polestar

A Polestar Performance csomagot is kínál majd az autóhoz sportosabb lengéscsillapítókkal, Brembo fékekkel és egyedi 20 colos felnikkel. A csomag aranyszínű biztonsági öveket, féknyergeket és szelepsapkákat is tartalmaz.

Forrás: Polestar

A Polestar 2 lesz az első sorozatgyártású autók egyike, amelyiknek fedélzeti szórakoztató rendszere egy az egyben Android-alapú. 11 colos érintőképernyőről vezérelhetők a legfontosabb funkciók, és érhetők el a Google szolgáltatásai.

Forrás: Polestar

Első körben Kínában, Amerikában, Kanadában, Belgiumban, Németországban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban és Nagy-Britanniában kerül piacra az autó, amelyet kizárólag online lehet megrendelni.