Itt a lista, ezek most a leginkább és legkevésbé megbízható autók

2019.02.19. 11:57

Közzétette 2019-es, új autókra vonatkozó megbízhatósági felmérésének eredményeit a J. D. Power.

A J. D. Power szakértői 32 952 autótulajdonost kérdeztek meg arról, hogy 2016-ban újonnan vásárolt és azóta is használt autójuk milyen és mennyi problémát okozott az elmúlt tizenkét hónap során. A világ legismertebb autóipari piacelemző szervezete az így összegyűjtött adatok alapján állította fel VDS (Vehicle Dependability Study, azaz jármű megbízhatósági felmérés)-rangsorát, amelyben idén – mint 2012 óta minden egyes évben – ismét a Lexus bizonyult a legjobbnak.

A lista azt mutatja, hogy hány hiba jut száz autóra vetítveForrás: J. D. Power

A J. D. Power szakértői nyolc főkategóriában (külső, funkciók és kezelőszervek, ülések, belső tér, vezetési élmény, multimédia, klímaberendezés, hajtáslánc) összesen 177 különböző potenciális hibalehetőségre kérdeznek rá az észak-amerikai piacot lefedő, átfogó felmérésen.

A végső pontszámok azt mutatják, hány hibajelenséggel találkozhatunk száz gépkocsin. A jó hír, hogy összességében négy százalékkal javult az autók minősége a tavalyi felméréshez képest (az iparági átlag 136 hibajelenség száz gépkocsinál, szemben a tavalyi 142-vel); leggyakrabban a hangfelismerő funkciók és a sebességváltók működését, illetve az akkumulátorok megbízhatóságát említették az idén harmincéves felmérés résztvevői.

A tömegpiaci márkák között az összesítésben második Toyota végzett az élen. Érdekesség, hogy idén először fordult elő, hogy kevesebb gond volt a tömegpiaci, mint a luxusmárkákkal (átlagos pontszám 135, illetve 141 pont).

Az eredményekre a Fiat, a Land Rover és a Volvo lehet a legkevésbé büszke, magasan ez a három márka produkálta a legtöbb hibajelenséget.