Egyre több magyar autóst vágnak ki a műszaki vizsgáról

Vágólapra másolva!
Nem mindenki tudja, hogy a műszaki vizsgának milyen fontos előfeltételei vannak. Zöld rendszámos autóval előzetesen kiállított érintésvédelmi jegyzőkönyv nélkül senki ne induljon műszakiztatni.
Vágólapra másolva!

Évről évre duplázódik a zöld rendszámos autók száma, napokon belül átlépheti a 10 ezret. Az elektromos autók és plug-in hibridek népszerűsége rohamosan növekszik Magyarországon is, az új- és használtautó-vásárlás egyaránt látványosan emelkedik.

A kábellel tölthető járművek műszaki vizsgáztatásának van azonban egy fontos előfeltétele

– írta a Vezess. Mindegy, hogy külföldről frissen behozott, vagy használtan, magyar rendszámmal itthon vásárolt autóról beszélünk,

az érintésvédelmi jegyzőkönyv kötelező.

Ilyen autókhoz kell érintésvédelmi jegyzőkönyv

Sokak számára új lehet a történet, pedig régi gyakorlatról beszélünk. Olyan járműveket kell időközönként érintésvédelmi vizsgálatra vinni, amelyekben ilyen-olyan célból erősáramű berendezés működik külső csatlakozókábel használata mellett:

- elektromos autók,
- plug-in hibridek,
- lakóautók,
- lakókocsik,
- hűtőkocsik.

– állította a Vezess által megkérdezett mindkét műszakiztató szakember. Állításuk szerint a zöld rendszámos autóval érkezők nagyobb része tájékozott, és tud róla, hogy az érintésvédelmi vizsgálatot igazoló papírral együtt kell megjelennie a műszakin, de rendszeres az is, hogy egyesek e nélkül érkeznek.

Márpedig így nem műszakiztathatják le az autót, hiába volt megbeszélt időpont. Be kell jelentkezni először érintésvédelmi vizsgálatra.