Itt az új kecskeméti Mercedes, és menőbb, mint valaha

2019.01.09. 10:20

Hivatalosan is bemutatkozott az új Mercedes CLA Coupe, amely elődjéhez hasonlóan kizárólag Kecskeméten készül majd.

Szokatlan helyszínen, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatta be kompakt négyajtós kupéjának új generációját a Mercedes. A CLA továbbviszi az előd számunkra legfontosabb tulajdonságát, azaz továbbra is kizárólag Kecskeméten készül majd a világ összes piaca számára.

Forrás: Mercedes

Az új generációs kupé szinte a CLS kicsinyített másának tűnik, a formaterv sportosabb, mint valaha. 4688 milliméteres hosszával és 1830 milliméteres szélességével az újdonság 48 milliméterrel hosszabb és 53 milliméterrel szélesebb elődjénél, a tengelytávolságot is megnyújtották 30 milliméterrel a nagyobb belső helykínálat érdekében.

Forrás: Mercedes

A második generációs modell CLA 250 néven mutatkozott be Vegasban, vagyis a kétliteres, 225 lóerős (350 Nm) turbós benzinmotorral. Ehhez a motorhoz hétfokozatú duplakuplungos váltó kapcsolódik.

Forrás: Mercedes

A Mercedes egyelőre nem részletezte, milyen további motorokkal lesz kapható az autó, de logikus azt feltételezni, hogy minden olyan motor elérhető lesz a CLA-ban, amelyet az A-osztályhoz kínálnak.

Forrás: Mercedes

A sportosabb külsőhöz sportosabb menettulajdonságok is tartoznak, az átdolgozott futómű elöl 63, hátul 53 milliméterrel szélesebb nyomtávot kínál. Alacsonyabbra került a súlypont is. Belül ugyanolyan az autó, mint az új A osztály, azaz a CLA-ból sem hiányzik a legfrissebb MBUX infotainment rendszer.

Forrás: Mercedes

Európában májustól kapható az új kecskeméti Mercedes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK