Kész a régen várt lista, ezeket az autókat fotózza legtöbbször traffipax

Subaru WRX STi
Vágólapra másolva!
A legmeglepőbb, hogy egyetlen Audi, BMW és Mercedes sem szerepel a top10-ben.
Vágólapra másolva!
Subaru WRX STi Forrás: Subaru

Az Egyesült Államokban működő, biztosításokat összehasonlító Insurify weboldal készített egy felmérést arról, hogy az országban mely autótípusok gazdái kapnak leggyakrabban csekket a rendőrségtől gyorshajtás miatt. Több mint 1,6 millió sofőr adatait használták fel a felméréshez, ami nem volt nehéz, ugyanis a kalkulátoron az autósoknak meg kell adnia azt is, hogy az adott autóval mérte-e már be őket traffipax.

A kalkulátor oldal a beérkező adatokból összeállított egy tízes listát a legtöbbször gyorshajtáson kapott autókból. A százalékos adat azt jelzi, hogy egy adott típus összes példányának mekkora hányadát kaptak rajta már gyorshajtáson a hatóságok.

Scion FR-S Forrás: Scion

Az első helyezett a Subaru WRX lett, ami nem annyira meglepő, mivel a közel 300 lóerős utcai raliautót a száguldásra találták ki. Az összes WRX tulajdonos 20,2 százaléka, vagyis minden ötödik kapott már csekket gyorshajtás miatt, ami majdnem a kétszerese a 11,2 százalékos országos átlagnak.
Váratlan lehet, hogy a listán nem szerepelnek erős autókat gyártó európai prémiummárkák és sportautó-gyártók termékei sem, de a legfurább, hogy az alapvetően terepezésre tervezett Jeep Wranglert és Dodge Ramot is ott találjuk a középmezőnyben.

A lista érdekes összetételére magyarázat lehet, hogy a drága sportautók tulajdonosai tudják, hogy hol lehet büntetlenül gyorsan menni, másrészt lehet, hogy tehetősebbek az átlagnál, és nem használnak kalkulátor-oldalakat a legolcsóbb biztosítás megtalálására.

VW Golf GTI Forrás: Volkswagen

10. Hyundai Veloster: 14.48 %
9. Subaru Impreza: 14.66 %
8. Infiniti G37: 14.72 %
7. Dodge Dart: 14.86 %
6. Dodge Ram 2500: 15.32 %
5. Jeep Wrangler Unlimited: 15.35 %
4. Hyundai Genesis Coupe: 15.75 %
3. Volkswagen GTI: 16.92 %
2. Scion FR-S: 19.09 %
1. Subaru WRX: 20.12 %