Zokog a világ, örökre leáll a bolygó leghíresebb autójának gyártása

2018.09.14. 13:35

A Volkswagen a jövő év nyarán leállítja a kultikus Bogár utódja, a kilencvenes évek óta forgalmazott Beetle gyártását, hogy minden meglévő kapacitását az SUV-modellek gyártására összpontosíthassa.

Mielőtt azonban jövő júliusban a VW Beetle utolsó példányai legördülnének a mexikói Puebla üzem szerelőszalagjairól, az idén még két speciális szériát dob piacra a Volkswagen.

Forrás: Volkswagen

A vásárlói preferenciákhoz jobban igazodva a Volkswagen a jövőben az SUV-modellek előállítására kívánja fókuszálni meglévő gyártási kapacitását. Az Egyesült Államokban pedig elsősorban családi autókból és elektromos modellekből állítja össze termékpalettáját a Volkswagen. Az amerikai piacon Bugnak becézett modell pedig ebbe már nem igazán illik bele.

Tavaly 15 ezer VW Beetle készült el Mexikóban. "A Bogár gyártásának befejezése három modellgeneráció után és hét évtized elteltével minden bizonnyal mély nyomot hagy a modell rajongói táborában" - mondta Hinrich Woebcken, a Volkswagen észak-amerikai érdekeltségének az igazgatója.