Készüljön fel mindenre, furcsa járművekből is mérhetnek a magyar rendőrök

2018.09.12. 15:18

A szigorúbb rendőri ellenőrzések azt tudatosítják az emberekben, hogy nem lehet büntetlenül megúszni a szabálysértéseket – mondta az InfoRádióban Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő.

Pausz Ferenc módszertani változásnaknevezte, hogy ezentúl nem felismerhető módon is végeznek majd sebességellenőrzést a rendőrök. Ez érzékelhető módon azt üzeni, vagy azt továbbítja a közlekedők felé, hogy nem lehet megúszni büntetlenül a szabálysértéseket, vagy a különböző deviáns magatartásokat a közlekedésben” – mondta Pausz Ferenc.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken jelentette be, hogy a közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebességellenőrzéseket a rendőrség.

Óberling József hangsúlyozta: az intézkedés nem azt jelenti, hogy „bokorban megbújva”, vagy a „lakott terület kezdetét jelző táblánál” fognak mérni, de nem jelentik be előre az intézkedések helyszínét és az idejét sem, illetve civil személygépkocsik mellett a közlekedők számára – ahogy fogalmazott – „furcsa járművekből” is ellenőriznek.

Ezek lehetnek akár teherautók vagy lassú járművek is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK