Faros Ikarus és Trabant is van a Közlekedési Múzeum szigetes sátránál

2018.08.09. 11:05

A külföldi fesztiválozók körében is népszerű a Szigeten kiállított Ikarus 66 és a Trabant 601.

Forrás: Közlekedési Múzeum

"A jellegzetes formájáról ismert Ikarus 66 a magyar autóbuszgyártás legendás típusának számított; a Szigeten egy frissen felújított, egykor az NDK-ban üzemelt példánnyal találkozhatnak a látogatók" - mondta el a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón Vitézy Dávid főigazgató.

Forrás: Közlekedési Múzeum

A Közlekedési Múzeum vezetője hozzátette: az 1960-as évek közkedvelt Ikarusára a fesztiválozók fel is ülhetnek, mellette pedig egy világoskék Trabant 601 idézi fel a régi nyaralások hangulatát a Retro Design Centertől kölcsönzött, korabeli tárgyakkal megpakolva.

Forrás: Közlekedési Múzeum

Az intézmény célja, hogy a közlekedéstörténet emlékein, a régi járműveken keresztül a korábbi Magyarországról is meséljen a látogatóknak, akiket múzeumpedagógusok, kreatív alkotótér, pihenőzóna, dizájn fal, kvízek és ajándékok is várnak - hívta fel a figyelmet a sátor programjára.

Forrás: Közlekedési Múzeum

A főigazgató szót ejtett a múzeum jövőjéről is: elmondása szerint a napokban jelenik meg az Európai Unió hivatalos értesítőjében az intézmény új otthonának kialakításáról szóló nemzetközi építészeti tervpályázat. A Közlekedési Múzeum leendő épületét a Kőbányai Járműjavító egyik csarnokában alakítják ki, Magyarország valaha volt legnagyobb rehabilitációs tervpályázata során - emlékeztetett Vitézy Dávid.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK