Olyan menő BMW jön, amilyet még nem látott a világ

BMW 8
Vágólapra másolva!
Az új 8-as kupé szériaváltozata a Le Mans-i 24 órás verseny hétvégéjén mutatkozik be, felhívva a figyelmet a GTE versenyváltozatára, amely hét év után az első gyári BMW lesz a legendás versenyen.
Vágólapra másolva!
A háttérben bujkál az utcai 8-as Forrás: BMW

A BMW bejelentette, hogy június 15-én a legendás 24 órás megmérettetés előestéjén leplezi le legújabb luxuskupéját a helyszínen. A sorozatgyártásra kész 8-ast a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették, de az utcai modellnél a kényelem legalább olyan fontos szempont volt, mint a sportos vezetési élmény. A kétajtós kupé műszaki alapjai a 7-esből származnak, az értékesítése novemberben indul, a kabrió jövőre érkezik.

wilco blok (@wilcoblok) által megosztott bejegyzés,

Az 530 lóerős M850i xDrive csúcsverzióban teljesen újratervezett V8-as turbós benzinmotor dolgozik, az autóból emellett nem hiányzik az intelligens összkerékhajtás, az aktív hátsó differenciálzár, az aktív hátsókerék-kormányzás, és az adaptív futómű sem. Persze lesznek olcsóbb változatok is, az 830d alapkivitel például háromliteres dízelmotort kap.

Az utcai változat is hasonlóan néz majd ki - persze matricák, szárnyak és diffúzor nélkül Forrás: BMW

A 2018-as FIA World Endurance Championship (WEC) második felvonásán, a Le Mans-i 24 órás viadalon a bajor márka két BMW M8 GTE versenyautót indít. Abszolút győzelmet legutóbb közel 20 éve, 1999-ben aratott a gyári alakulat itt a V12 LMR-rel. Idén erre nincs esély, mert az M8 GTE nem az LMP1 csúcskategóriában, hanem a GTE Pro mezőnyben indul.