Ezek a legközveszélyesebb magyar autósok, vajon melyik márka az első?

Vágólapra másolva!
Kíváncsi volt, igazolják-e adatai a sztereotípiákat, ezért táblázatban rögzítette a közveszélyes szabálytalanságot elkövetők autóinak márkáit egy volt budapesti taxis.
Vágólapra másolva!

A taxis

a záróvonalat átlépőket, a bőven piroson áthajtókat, a másik autóst dudálva-villogva az útról letolókat, a buszsávban előzgetőket, a zebránál a gyalogosok ellenére durván áthajtókat jegyezte fel

- írta a Vezess.

Kísérlete hat hónapja alatt 50 ezer kilométert autózott Budapesten,

elég sok időt töltött a taxijában. Csak a kirívóbb, veszélyesebb szabálytalanságok kerültek be a nap végén a táblázatba, amit az első hónap végén az addig összegyűlt adatok alapján véglegesített négy kategóriára.

Összesen 207 darab általa közveszélyesnek ítélt durva manővert rögzített, íme a végeredmény:

  • BMW-k, 80 darab súlyos szabálytalanság, az összes 38 százaléka
  • SUV-k (X5-ösök/X6-osok, Q7-esek, Mercedesek, Range Roverek, Lexusok stb.) 50 darab, 24 százalék
  • Audik, 45 darab, 22 százalék
  • Népautók (Toyota, VW, Ford stb.), 32 darab, 15 százalék

hanem az 5-10 évesek sofőrjeire, vagy a még idősebb példányokat vezetőkre" - nyilatkozta a taxis, hangsúlyozva, hogy természetesen nem reprezentatív a táblázata, és abban is van némi szubjektivitás, hogy mit látott ő közveszélyesnek, nem mindenkinél ugyanott húzódik ennek a határa.

Kíváncsi lennék persze az enyémnél jóval átfogóbb rendőrségi szabálysértési statisztikára" - tette hozzá a taxis, aki a napokban adta fel a szakmát, és adta vissza az engedélyét.