András 240 euróért megvette a matricát, mégis megalázták az osztrákok

2018.02.01. 13:43

Hiába vett autópálya-matricát, az osztrák hatóságok mégis megbüntettek egy autómentéssel foglalkozó levéli férfit.

Több híradás is megjelent az elmúlt időszakban arról, hogy szinte vadásznak a magyar autósokra az osztrák hatóságok Ausztria útjain. Többen számoltak be arról, hogy a legkisebb szabálytalanságért vagy műszaki problémáért is több tíz-, vagy százezrekre büntetik a magyarokat az osztrák autópályákon.

A levéli Szabó András úgy érzi, vele is szándékosan kiszúrtak. Több évtizede foglalkozik autómentéssel, rendszeresen járja Európa útjait, de őt is megdöbbentette, ami szerda reggel történt vele az A4-es autópályán a hegyeshalmi átkelőnél - írta a Mosonvarmegye.net.

Forrás: Mosonvarmegye.net/Méhes Ákos

Minden évben megvásárolja járműveire a szükséges autópálya-matricákat, így tett idén is. Január 2-án vette meg a hazai mellett Szlovákia, Csehország és Ausztria fizetős útjaira szükséges matricát. Összesen több mint 900 ezer forintot fizetett az útdíjakra.

Szerdán hazafelé tartott Ausztriából, amikor a hegyeshalmi átkelő előtt megállították matrica-ellenőrzésre. Az osztrák autópálya-kezelő munkatársa közölte vele, hogy szerinte manipulált a matricája, ezért eltávolították a vignettát a szélvédőjéről, és 240 eurós büntetést is kellett fizetnie a helyszínen. Magyarázatot nem kapott az eljárásra, csupán egy formanyomtatványt adtak a kezébe, amin a büntetési tételek szerepelnek.

Szabó András igazságtalannak és felháborítónak tartja az eljárást, igazságügyi szakértőt és ügyvédet fogad.

KAPCSOLÓDÓ CIKK