Íme a lista, ezeket az autókat lopják most Magyarországon

2018.01.12. 11:07

Élre állt a tolvajoknál a 3-as BMW, eltűnt viszont az ellopott autók élcsoportjából a Suzuki Swift.

Miközben tavaly jelentősen csökkent a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez (NAKE) beérkezett bejelentések száma (400-ról közel 200-ra), több érdekes folyamat olvasható ki a Vezess által publikált adatokból.

Az elmúlt három évben első vagy második helyre lépett előre a külföldről behozott autók listáján a 3-as BMW (évente kb. 6000 darabbal), amely korábban sosem volt első a NAKE listáján. A tengernyi alkatrészigényes öreg 3-as azonban megtette hatását, 2017-ben a 3-as BMW volt a tolvajok kedvence.

Forrás: NAKE/Vezess.hu

Stabilan tartja magát az élmezőnyben a Renault Mégane (2016-ban is második volt), a Ford Focus azonban jelentősen visszaesett. Miközben az előző listán az akkori 400 bejelentés 9 százalékával első volt, 2017-ben a feleannyi lopásnak csak a 4 százaléka a német kompakt, ami durván negyedannyi autót jelent.

Nem várt meglepetés, hogy eltűnt a 12-es listáról a Suzuki Swift. Külföldről ugyan keveset hoznak belőle, ám idehaza cserélődik, és messze több fut belőle, mint például 3-asból vagy Mégane-ból. A Swift 2016-ban még a harmadik legnépszerűbb autó volt a tolvajok között.

Forrás: NAKE/Vezess.hu

A márkák toplistáján a Ford az első, megelőzve a Volkswagent és a 3-as sorozat népszerűsége miatt a dobogóra fellépő BMW-t.