Végre egy jó hazai kezdeményezés a pofátlanul parkolók visszaszorítására

Parkoló Gorilla
Vágólapra másolva!
Jópofa, színes kártyákkal üzenhetünk azoknak, akik nem ismerik a parkolás szabályait.
Vágólapra másolva!
Meglepődik majd, aki ilyet talál az autóján. Később ő is használhatja mások figyelmeztetésére Forrás: Parkoló Gorilla

Gyakori jelenség a magyarországi parkolókban, hogy egyes autósok nincsenek tekintettel másokra: sokan úgy parkolnak, hogy két helyet is elfoglalnak, mások a parkolás irányát (merőleges-párhuzamos) nem képesek eltalálni, egyesek a kerékpársávot torlaszolják el, és az is roppant idegesítő tud lenni, ha a mozgássérültek helyét egészséges sofőr foglalja el, mert nem akar sokat gyalogolni a bejáratig.

A Vezess interjút közölt Péterrel, a Parkoló Gorilla mozgalom ötletgazdájával, aki a fenti anomáliákra szeretné felhívni a figyelmét új termékeivel, a színes, sokféle szövegű üzenő kártyákkal. Ezeket a bunkón parkoló sofőr autójára lehet tenni, jelezve, hogy parkoláskor másokra is tekintettel kéne lennie.

Egy csomag 1200 forintba kerül és 12 db kártyát tartalmaz Forrás: Parkoló Gorilla

Szerencsére a

darabonként 100 forintért

megrendelhető, gorillafigurás kártyákon kerültek minden trágár vagy agresszív megnyilvánulást, csak egy kicsit viccesen odaszólnak és figyelmeztetnek, ami hasznosabb, mint a durvaság. Abban bíznak, hogy egy kártyától elgondolkodik a rosszul parkoló sofőr, és talán eszébe jut, hogy hibázott, amikor legközelebb készül megállni valahol.