Ez a Volkswagen SUV felrobbanthatja a piacot

Volkswagen T-Roc
Vágólapra másolva!
A Nissan Juke és a Renault Captur elől próbál majd vevőket elcsábítani a Tiguannal kisebb T-Roc.
Vágólapra másolva!
Forrás: Volkswagen

Három héttel a frankfurti világpremier előtt a Volkswagen az interneten mutatta be kis szabadidő-autóját, amivel egy régi adósságát törlesztette a wolfsburgi cég. Ez a kategória ugyanis hihetetlen népszerűségnek örvend az utóbbi években Európában, a kontinens legnagyobb autógyártója azonban nem rendelkezett olyan típussal, ami ebbe a szegmensbe tartozott volna.

Forrás: Volkswagen

A Tiguannal fiatalosabb és kisebb, de ugyanúgy MQB-alapokra épített újdonság háromféle benzines és háromféle dízelmotorral lesz kapható, a legnépszerűbbnek a háromhengeres, 115 lóerős egyliteres, az 1,5 literes, 150 lóerős négyhengeres és az 1,6 literes, 115 lóerős dízel ígérkezik. A gyengébb modellek elsőkerék-meghajtásúak, a közepesen erősekhez az összkerékhajtás feláras, a 190 lóerős benzineshez és dízelhez széria, akárcsak a hétfokozatú DSG váltó.

Forrás: Volkswagen

A kompakt szabadidő-autó 4,23 méter hosszú, vagyis 25 centivel rövidebb a Tiguannál, viszont csak két centivel a Golfnál. A műszerfal a most felfrissített Golf Sportsvanból származik, de karosszériaszínű betétekkel dobták és fel a hangulatát, felárért az analóg órák helyére kérhető digitális képernyő (Active Info Display) is elérhető. A 445 literes csomagtartó 65 literrel nagyobb, mint a Golfé, a bővítés után pedig már 1290 literes.

Forrás: Volkswagen

A T-Rochoz minden olyan vezetéstámogató rendszer elérhető, amivel a Volkswagen-konszern jelenleg rendelkezik, így akár távolságtartó tempomat, 60 km/h-is önvezetésre képes torlódás-asszisztens, aktív sávtartó és parkoló automatika, valamint táblafigyelő is rendelhető.

Forrás: Volkswagen

Magyarországra év végén juthat el a T-Roc, a németországi 20 ezer eurós alapárból kiindulva itthon kb. hatmillió forintos alapárra lehet számítani.