Lezárják hétvégente az autósok elől a Kós Károly sétányt

kós károly sétány
Vágólapra másolva!
Hétvégente lezárják az autóforgalom elől a Városligetet átszelő Kós Károly sétányt szeptember elejéig, az augusztus 20-i hétvége kivételével - közölte a Budapest Közút Zrt.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat döntése értelmében az augusztus 5-6-i, 12-13-i, 26-27-i és a szeptember 2-3-i hétvégéken szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a XIV. kerületi Kós Károly sétányt, hogy a Városligetben pihenők egy forgalommentes, ezáltal lényegesen csendesebb és jobb levegőjű közparkban tölthessék el szabadidejüket.

A korlátozás előreláthatólag nem okoz majd számottevő torlódást, ezeken a hétvégéken csökkenhet az Andrássy út és a belváros forgalmi terhelése is - írták.

A troli útvonala nem változik

A tájékoztatás szerint az Állatkerti körútra - ahogy máskor is - csak a célforgalom hajthat majd be, parkolni továbbra is lehet az útszakaszon. A Kós Károly sétány lezárása a Városligeti-tó feletti hídon kezdődik, így

a Hősök terén a Millenniumi Emlékmű gépkocsival továbbra is körbejárható lesz,

a térről pedig meg lehet majd közelíteni az Állatkerti körutat.

Az M3-as autópálya bevezetője felől nem lehet majd a Kacsóh Pongrác úton keresztül lehajtani. Az Állatkerti körút felé az M3-as autópálya-Hungária körút-Erzsébet királyné útja-Hermina út útvonalon lehet majd eljutni. A Csáktornya park felől érkező 74-es trolibusz útvonala ugyanakkor nem változik, az M3-as autópálya felőli egyenes lehajtás csak a közösségi közlekedési járatok számára lesz megengedett.

Az M3-as autópálya kivezető szakaszára a Hermina útról, valamint az Állatkerti körútról - a célforgalom szabályait betartva, a parkolás befejeztével - továbbra is fel lehet hajtani.

A Váci utat javasolják alternatív útvonalnak

A Budapest Közút az M2-es autóút felől az M2-M0-M3-Kós Károly sétány-Andrássy út helyett

lehetséges alternatív útvonalként az M2-M0-Váci út útvonalat javasolta.


A Vajdahunyad vára területére behajtási engedéllyel rendelkezők a Hősök tere felől hajthatnak a Kós Károly sétányra, a várba vezető bekötőútig.