Ez most a világ legfényűzőbb luxusautója, néma, mint a sír

2017.07.28. 13:56

A Rolls-Royce bemutatta a Phantom új generációját, amelynél nagyobb luxust jelenleg egyetlen autó sem kínál.

A Rolls-Royce éppen csak annyira szabta át a Phantomot, hogy újnak tűnjön, de ugyanígy abszolút felismerhető is maradjon. A gyáriak szerint az autó elegánsabb, mint valaha, és ha ezzel lehet is vitatkozni, kétségkívül modernebb lett.

Forrás: Rolls-Royce

Az autó lézerfényszóróinál fejlettebbet jelenleg egyetlen gyártó sem kínál, a sajtóanyag szerint több mint 600 méterre is képesek elvilágítani. A C oszlop és az ablakok körül rozsdamentes acélt helyeztek el, kézi polírozással készül, ekkora felületen egyetlen más autó sem büszkélkedhet ezzel.

Forrás: Rolls-Royce

Az autó legjobb része persze az utastér, amely hangulatában emlékeztet az előző generációra, de számos újítást tartalmaz. Vadonatújak például az első ülések, hátulra pedig több különböző konfiguráció rendelhető.

Forrás: Rolls-Royce

A Rolls-Royce azt állítja, hogy a nyolcadik generációs Phantom a világ valaha volt legcsendesebb utasterű autója, ennek érdekében 130 kiló csak a hangelnyelő anyagok tömege. A túlzásoktól nem mentes sajtóanyag szerint az autó annyira csendes, hogy a mérnökök a végső méréseknél azt hitték, rosszak a műszereik.

Forrás: Rolls-Royce

A kétrétegű üvegek több mint fél centi vastagok, az egyedi, belső habot tartalmazó "Silent Seal" abroncsok 9 decibellel csökkentik a menetzajt.

Forrás: Rolls-Royce

A sok munkának hála 100 km/h-s tempónál tíz százalékkal halkabb elődjénél az új modell. A motor vadonatúj: duplaturbós, 6,75 literes V12-es hajtja az autót, a teljesítménye 570 lóerő, legnagyobb nyomatéka 900 Nm. A váltó nyolcfokozatú automata, egy valamiben pedig biztosak lehetünk: árban a határ a csillagos ég lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK