Titkos felvételek a világ legértékesebb autógyűjteményéről

Vágólapra másolva!
Hegyekben állnak a Ferrarik, Lamborghinik, és az egyedi autók a Brunei szultánnál.
Vágólapra másolva!
Forrás: Instagram

Brunei szultánja messze földön híres az autók iránti szenvedélyéről, de eddig csak legendák terjengtek arról, hogy milyen nagy és értékes gyűjteménnyel rendelkezik. Most azonban a taffy_c_s felhasználónak köszönhetőn az Instagramon megjelentek 16 éve készült fényképek szkennelt másolatai a több mint 3000 autóból álló kollekcióról.

Ameddig csak a szem ellát, Ferrarik, Porschék, Lamborghik, Jaguarok és Mercedesek töltik meg az óriási garázsokat. A legtöbbször márkánként rendezték a sorokat, de van, hogy egy adott típusból sok parkol egymás mellett, mint például a méregdrága és nagyon ritka Jaguar XJ220-ból, vagy a nem kevésbé értékes Porsche 959-esekből. Egy kisebb csapat kellhet ahhoz, hogy egy belül parkoló autóval ki lehessen állni, ha a szultán vezetni akarja.

Forrás: Instagram

A képeken sokféle egyedi autó is látható, mint például a Ferrari 456 Venice kombi, a Bentley Dominator terepjáró, vagy a Dauer 962, ami a Porsche 962 versenyautó utcai változata. Nem nehéz kitalálni, hogy mi lehet a szultán kedvenc színe, mivel az autók nagy része citromsárga fényezést kapott.