Vadonatúj Fordokban csempészték a füvet Amerikába

Ford Fusion
Vágólapra másolva!
A pótkerék helyére rejtették a marihuánát a Mexikóból importált autókban.
Vágólapra másolva!

Pár hónapja az Egyesült Államokban 1,4 millió dollár értékű marihuánát foglaltak le a hatóságok, amelyeket vadonatúj Ford Fusion modellekben csempésztek be Minnesota államba. 22 autóban összesen fél tonna füvet találtak február és március között a vasúti szállítás közben, de egy autóban az értékesítés után is megtalálta a szállítmányt a 87 éves tulajdonos. Az európai Mondeókkal nagyrészt megegyező Fusionöket Mexikóban, Hermosillóban lévő Ford-gyárban szerelték össze, és onnan vitték hajón és vonattal az Egyesült Államokba.

Forrás: Ford

Júliusban ismét csempészett fűre bukkantak az amerikai hatóságok új Ford Fusionökben. A módszer változatlan, csak a célállomás változott: ezúttal Ohióba és Pennsylvaniába tartó autók voltak érintettek, összesen 17 darab. A pótkerék-üregekbe 14,5 kilós tömegű, félkör alakú pakkokban tették a füvet.

A CNN szerint a lefoglalt drogok értéke ezúttal 1 millió dollár. A rendőrség szerint a drogcsempészek csak a határon akarták átjuttatni a drogot, és még azelőtt ki akarták venni az autókból, hogy azok a kereskedésekbe kerültek volna. Azóta a Ford kiadott egy nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy tudnak a problémáról, és, hogy a drogot biztosan nem a gyárban vagy a tengeri szállítás alatt rejtették el az autókban.