Óriási új fizetős parkolási övezet lesz Budapesten

fizető parkoló, Óbuda, parkoló, parkolás, parkolódíj
Óbuda parkolás illusztráció
Vágólapra másolva!
Sikerrel zárult a zuglói önkormányzat parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére és üzemeltetésére kiírt tendere. Két új fizetős övezet lesz Budapesten.
Vágólapra másolva!

Hamarosan fizetős lesz a Városliget környéke, vagyis a Vágány utca, a Francia út, a Kerepesi út és a Dózsa György út által határolt terület, valamint az Örs vezér terétől északra fekvő XIV. kerületi zóna - írta a Napi.hu.

Forrás: Napi.hu

A kiírás még tavaly év végén jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. A zuglói önkormányzat által aláírt szerződésből kiderül, hogy összesen 204 automatát helyeznek ki a két területre. A nagyobb - az 56-osok terét is magába foglaló zónába - 174 automata kerül, míg az Örs vezér teréhez 30-at telepítenek. A díj a tervek szerint 175 forint lesz óránként.

Forrás: Napi.hu

Zuglóban eddig nem voltak fizetős zónák, míg a szomszédos kerületek a belváros felé már meghozták ezt a döntést. Nem meglepő az Örs vezér tere környékének bevonása sem, hiszen a szomszédos Kőbánya a Kerepesi úton túl már bevezette a fizetős parkolást egy kisebb területre a Gyakorló utca, a Hatház utca és a Fehér út között.