Kamera már nincs, de újra vadásznak az óbudai közteresek

bécsi út
Vágólapra másolva!
Tarlós István a múlt héten ugyan leszereltette a Bécsi és Szépvölgyi út kereszteződését figyelő kamerát, az óbudai közterület-felügyelet azonban ismét büntet. A főpolgármester megszólalt az ügyben, jogsértőnek és elfogadhatatlannak tartja a gyarkolatot.
Vágólapra másolva!

Leszerelték ugyan a nagy felháborodást kiváltó kamerát, amely egyedül februárban 203 millió forint büntetést termelt, egy közterület-felügyelő és egy BKK ügyeletes azonban máris a helyszínen figyeli a kereszteződést. Az Origo munkatársa kedd reggel készítette ezt a felvételt, bár akkor éppen nem volt "kapás".

Forrás: Origo

Aki a Bécsi útról a tilalom ellenére jobbra kanyarodik, 50 ezer forintos bírságra számíthat, a csekket azonnal megkapja a helyszínen intézkedő közterület-felügyelőktől. A korábbi - még a kamera felszerelése előtti - időkben a szabályszegőket a zebra után rögtön félreállították.

Tarlós István főpolgármester az eset kapcsán azt nyilatkozta az Origónak, hogy jogellenes a közterület-felügyelők bírságolása, mert a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésében nincs jobbra kanyarodni tilos tábla (csak kötelező haladási irány). Eleve nem a közterület-felügyelet, hanem a rendőrség büntethetne, de persze így a bevétel nem a kerületekhez folyna be, hanem a központi szabálysértési számlára.

Az 50 ezer forintos bírságot igazságtalannak és aránytalannak tartja a főpolgármester,

álláspontja szerint első alkalommal csak figyelmeztetés járna a szabálytalan autósoknak. Egyeztetést kezd a bírságolások ügyében a kormánnyal.