Ilyenek lesznek a jövő autói a Volkswagen szerint

Volkswagen I.D. Crozz
Autodesk VRED Professional 2017 SP1
Vágólapra másolva!
Az I.D. tanulmánycsalád harmadik tagja, az elektromos SUV is bemutatkozott Kínában.
Vágólapra másolva!
Forrás: Volkswagen

A tavalyi párizsi ferdehátú I.D. és az idei detroiti I.D.Buzz minibusz után egy SUV is debütált az Volkswagen új elektromos modellcsaládjának részeként a Sanghaji Autószalonon. A 4,62 méter hosszú I.D. Crozz ugyanarra a moduláris platformra épül, mint a testvérei és a vele egyszerre bemutatott Skoda Vision E, és ugyanúgy 2020 körül kerül majd gyártásba.

Forrás: Volkswagen

A hajtását két villanymotorra bízták, a 101 lóerős az első, a 201 lóerős a hátsó kerekeket hajtja. Ez így együtt már jelentős motorerőt ad ki, amit a 6 másodperces gyorsulás is bizonyít. Az okos összkerékhajtás mindig arra a tengelyre enged több nyomatékot, amelyiknek jobb a tapadása, de persze mechanikus kapcsolat nincs az első és a hátsó kerekek között.

Forrás: Volkswagen

A villany SUV hatótávja az európai mérési ciklus szerint 500 km, ami azt jelenti, hogy valós körülmények között körülbelül 350-400 kilométerre lesz jó, ami még így is bő kétszer annyi, mint a mai villanyautók átlaga.

A hátsó ajtók sínen csúsznak Forrás: Volkswagen

A 83 kilowattórás lítium-ion akkumulátort természetesen a padlóba építették be, egyrészt, hogy védve legyen egy eseteges ütközés során, másrészt, hogy alacsonyabbá tegye a kocsi tömegközéppontját.

A szériaautóban majd öt ülés lesz Forrás: Volkswagen

Természetesen az I.D. Crozz is képes autonóm vezetésre, amikor a vezető robotpilótára vált, négy lézerszkenner bújik elő az üvegtetőből a kocsi négy sarkán.