Itt egy új SUV, amit sikerült a női nemi szervről elnevezni

hyundai kona
Vágólapra másolva!
A Hyundai bemutatta a Nissan Juke riválisának szánt kis SUV-ját, a Konát. Portugáliában és Brazíliában azonban nem ezen a néven kerül piacra, a nyelvi sajátosságok miatt ezekben az országokban Kauai lesz.
Vágólapra másolva!

Akármennyire jól sikerült a Hyundai kis SUV-ja, nehéz lesz lemosnia magáról, hogy ez az autó, amit sikerült a női nemi szervről elnevezni. A portugál szlengben a cona szó ugyanis éppen ezt jelenti, így Portugáliában és Brazíliában Kauai lesz a Nissan Juke-rivális neve.

Forrás: Hyundai

Pedig a koreaiak nem akartak semmi rosszat, a név Hawaii nagy szigetének egyik partszakaszát takarja, így aztán a cserenév is helyi eredetű.

Forrás: Hyundai

Az autóval az egyik legjobban pörgő szegmensbe száll be a Hyundai, és ha a formavilága nem is annyira radikális, mint a Nissan Juke-é, akadnak rajta meglepő részletek. A koreaiak egyértelműen a fiatal vevőket célozták meg vele.

Forrás: Hyundai

A Kona 4165 mm hosszú, 1800 mm széles és 1550 mm magas, a tengelytávolsága 2600 mm. Ugyanarra a padlólemezre épül, amelyre hamarosan megjelenő testvérmodellje, a Kia Stonic is, 4x4-es változat is lesz belőle.

Forrás: Hyundai

A legtöbb piacon az alapmotor kétliteres szívó benzines lesz 149 lóerős teljesítménnyel és hatfokozatú automata váltóval. Európában azonban várhatóan két turbós benzinessel lesz kapható, az egyliteres 120 lóerőssel, illetve az 1,6-os 177 lóerőssel. A dízelpártiak számára az 1,6-os motorral készül a Hyundai.