Nagy veszély fenyegeti az egyik magyar autógyárat

Vágólapra másolva!
Kivezetheti a piacról az Opel új tulajdonosa az autómárka régi motorjait, ami megkérdőjelezheti a cég szentgotthárdi üzemének jövőjét is.
Vágólapra másolva!

A jövőben a francia PSA, az Opel új tulajdonosa összes autóját saját motorjaival szeretné forgalmazni, mert az amerikai GM regnálása alatt kifejlesztett technológiák használatáért licencdíjat kellene fizetnie - jelentette a Magyar Idők. A napilap Gilles Le Borgne, a PSA fejlesztéséért felelős vezetőjének interjújára hivatkozik.

A menedzser szerint minden Opelt Németországban fognak fejleszteni, de nem akarják kétszer ugyanazt a munkát (a francia anyacégnél és a német leányvállalatnál is) elvégezni. Elkezdik a PSA platformjainak használatát, igaz, az átállás időbe telik. Emiatt például az új Opel Corsa piacra dobása is csúszhat.

Ezzel párhuzamosan igyekeznek megszabadulni a GM-nek fizetendő licencdíjaktól, de arról még nem döntöttek, mi lesz az Opel saját motorjaival. Így azt sem tudni, mi lesz az olyan Opel-motorgyárakkal, amilyen Szentgotthárdon is működik - a számunkra legjobb verzió az lenne, ha egyszerűen a PSA-féle, de a német márka számára természetesen Opel-logóval készülő motorok gyártására állna át az üzem.