Vége az izmozásnak, komoly akadály hárult el az M0-s bővítése elől

Vágólapra másolva!
Solymár még a nyár elején feltételeket szabott az M0-s bővítése kapcsán, és ez ügyben eddig nem tudott megállapodni a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel.
Vágólapra másolva!

A település önkormányzatának képviselő-testülete szerdán ismételten napirendre vette az ügyet, és az eredeti feltételekben foglaltnál szerényebb igényeket fogalmazott meg - írta a Hvg.hu.

Az új feltételek a következők:

  • temetői körforgalom és az alábbi meglévő gyalogos átkelőhelyek nyomógombos-jelzőlámpás megépítése:
  • Mátyás király u. – Várhegy u. csomópontjában lévő,
  • Rózsika u. 2. sz. előtti,
  • Tersztyánszky u. 46.sz. előtti és a
  • Tersztyánszky u. 72. sz. előtti gyalogátkelőhelyek.

A kapaszkodósáv-, járda- és kerékpárút-építés, a közvilágítás korszerűsítése, illetve a térfigyelő kamerák számának bővítése kikerült a feltételek közül,

bár a település abban bízik, hogy a NIF a korábbi vállalása szerint ezek megvalósítási lehetőségét vizsgálni fogja egy későbbi tanulmánytervben.

A beruházásokat a település igényei szerint az M0-M10 út építésének műszaki átadás-átvétel megkezdéséig kell elvégezni.

Amennyiben időközben más forrásból bármelyik beruházás megvalósul, a NIF-nek azzal egyenértékű közlekedésbiztonsági beruházást kell megvalósítania Solymár közigazgatási területén.

A képviselő-testület 9 igen és 1 nem szavazat mellett arról határozott, hogy a tervezett nyomvonalhoz fogja igazítani a szabályozási tervét, de ennek feltétele a településrendezési szerződés aláírása a fenti határozat szerinti vállalásokkal.