Néhány óra alatt csontvázzá csupaszítják a lopott autót

Suzuki SX autólopás
Vágólapra másolva!
Rajtakaptak a rendőrök egy ceglédi tolvajbandát, akik éppen egy frissen lopott Suzuki SX4-et szedtek ízeire, és a gyerekek ülésmagasítója sem okozott nekik lelkiismeret-furdalást. Kiderült, más autótulajok még rosszabbul jártak.
Vágólapra másolva!
Forrás: Police.hu

Tipikus jelenség: Magyarországon az esetek többségében nem azért lopnak autót, hogy azután külföldön egyben értékesítsék (ilyen célra inkább a bérleti és lízingcsalásokat használnak), hanem azért, hogy jellemzően régi ipari területen, illegális bontókban, sufnikban szétszereljék, és alkatrészenként kiárulják.

Forrás: Police.hu

Ezúttal egy Cegléd melletti tanyán tartottak összehangolt razziát a rendőrök, ahol egy balatonszemesi és egy ceglédi férfi éppen egy piros Suzuki SX4-et szedett szét. Mint kiderült,

néhány órával korábban lopták el

Tatabányáról, és ez sem zavarta őket, hogy egy kétgyermekes család napi közlekedését tették lehetetlenné.

Forrás: Police.hu

A bontást hátulról előre haladva kezdték meg, a rajtaütésnél a műszerfal és a motortér következett volna. Ez lehet a család szerencséje, mert a meglévő elemekből még könnyen vissza lehet építeni, de a bürokratikus eljárás miatt vélhetően így is jó darabig nélkülözniük kell a Suzukit.

Forrás: Police.hu

Más autósok még rosszabbul jártak, mert a trió (amelynek harmadik, pilisvörösvári tagját még a tanyasi rajtaütés estéjén elfogták)

összesen nyolc autót lopott el február 3. és március 9. között.

Forrás: Police.hu

A rendőrségi képek alapján ezeket már ízeikre szedték, de arról nincs információ, mennyi alkatrészt értékesítettek belőlük. A három férfit előzetes letartóztatásba helyezték, lopással és orgazdasággal gyanúsítják őket.