Szabotőrök vegyültek el a Ford dolgozói között

ford teszt
Vágólapra másolva!
A Ford azzal bízta meg egyes dolgozóit, hogy titokban hibás alkatrészeket helyezzenek a szerelőszalagra.
Vágólapra másolva!

A Ford ezzel a módszerrel teszteli, hogy a valenciai üzemben gyártott új autók megfelelnek-e a szigorú minőségi előírásoknak.

Az eljárásnak neve is van, gonosz manó tesztként emlegeti a Ford. Ezzel állítólag hatékonyan lehet tesztelni azt a vizuális ellenőrző rendszert, amely lefényképezi, ellenőrzi és nyomon követi az üzemben évente készített 400 ezer személyautó és haszongépjármű, valamint 330 ezer motor minden egyes alkatrészét.

Forrás: Ford

A vizuális ellenőrző rendszer gondoskodik arról, hogy minden autóba pontosan a hozzá való alkatrészek kerüljenek, kéthetente több mind egymilliárd fotót készít. Ezek segítségével összetett, 3150 képből álló digitális fotó is készül, amelynek segítségével a mérnökök azonnal, már a szerelőszalagon felfedezhetik az esetleges eltéréseket.

Valenciában a rendszer - részben a szabotőröknek köszönhetően - már többféle hibás alkatrészt is felfedezett, ezek között volt rossz motoralkatrész, nem oda illő kormánykerék, sőt műszerfal is. A Ford az összeszerelési folyamat mind a 34 állomásán bevezeti a tesztet, és idővel összes gyárában meghonosítja.