Donald Trump versenyautóval száguldott New Yorkban

Vágólapra másolva!
Az új amerikai elnököt Mario Andretti vitte el egy körre egy kétszemélyes Indycar autóval.
Vágólapra másolva!

Mario Andretti az egyik legnagyobb név az amerikai motorsport történetében: karrierje alatt megnyerte négyszer az IndyCar sorozatot, 1978-ban a Forma-1 világbajnoka, 1979-ben az IROC nevű sorozatot is megnyerte. A mai napig ő az egyetlen autóversenyző, aki megnyerte az indianapolisi 500-as versenyt (1969), a NASCAR-ban szereplő Daytona 500-as versenyt (1967) és Forma-1-es világbajnok is volt. Valamint Juan Pablo Montoyával csak ők ketten indultak a Forma-1-ben, a NASCAR-ban és az IndyCarban is.

Forrás: Twitter

A 76 éves versenyző a Twitter csatornáján posztolt egy képet, a szövegben pedig azt írta, hogy „elővettem a kétszemélyes autómat, hogy elvigyem Donald Trumpot a Fehér Házba a Barack Obamával való találkozójára. Korán fog odaérni...

Andretti persze csak viccelt, mert valójában négy éve vitte Trumpot New Yorkban, amiről egy tv-show készített anyagot. Még az autóztatás sem történt meg igaziból, csak az elindulást és a megérkezést vették fel, a kettő közötti részt pedig számítógépes animációval oldották meg. Így már érthető, hogy miért nem vett bukósisakot sem Trump, sem Andretti.