50 ezres csapdába futhatnak bele az autósok Újpesten

újpest
Vágólapra másolva!
Egy Facebookon terjedő bejegyzés szerint komoly büntetésre számíthat, aki az Istvántelki útról kanyarodik fel az újpesti felüljáróra.
Vágólapra másolva!

Sokan kanyarodnak az Istvántelki útról a felüljáró felé, nem tudva, hogy ezzel komoly, 50 ezer forintos büntetést kockáztatnak. "Autósok, figyelem! A napokban vettem át a mellékelt levél fejlécében szereplő hatóságtól érkező, bírságoló értesítést" – áll a Facebookon megosztott bejegyzésben.

"Azok az autósok, akik Újpesten az Istvántelki útról kanyarodnak az Árpád úti vasúti felüljáróra – ha nem akarnak fizetni –, ne tegyék! Így az ünnepek közeledtével fáj az ötvenezer forintos bírság kifizetése."

Az útburkolati jelek sem jelzik a tilalmat

"Hosszú évek óta választom ezt az útvonalat (és ezzel nem vagyok egyedül), ha az Elem utcai vasúti átjáró fénysorompója pirosan villog. Eddig ezért senki nem szólt rám, nem figyelmeztetett, a jobbra kanyarodást engedő KRESZ-táblát figyelembe vettem (negyed órát figyeltem, tíz autósból nyolc így kanyarodott a felüljáróra)."

"Felfrissítve a KRESZ szabályait, szembesültem azzal, hogy nem vettem figyelembe, hogy jobbra két út van. Egy főútvonal és egy mellékútvonal, a jobbra kanyarodás csak a mellékútvonalra szól. A felüljáróra a Stop Shopot megkerülve, a lámpás kereszteződésnél jobbra kanyarodva lehet eljutni. A bírság tehát jogos."

Forrás: Facebook

A helyzet valóban félreérthető, mert az útburkolati jelek is kopottak a helyszínen, érdemes tehát mostantól nagyon odafigyelni.