Ez a kínai SUV nem szép, de félig Volvo és világbajnok

2016.10.21. 13:02

A Volvo tulajdonosa, a kínai Geely új márkát indított útjára, amely a Lynk & Co nevet kapta. Az első modell egy kompakt SUV, amelyet Európában és Amerikában is piacra dobnak.

Nem csupán az új márka, hanem az első autó is fura nevet kapott, Lynk & Co 01-ként kell majd keresni a kompakt SUV-t. Ugyan Kínában készül, a Geely szerint mégis nagy mennyiségben lehet majd értékesíteni Európában és az Egyesült Államokban is.

Érdekes, hogy a szabadidő-autó nemcsak osztozik a Volvo XC40 alapjain, de a formatervezés és a fejlesztés is Svédországban zajlott.

Forrás: Lynk & Co

A Lynk & Co szerint jelenleg a 01 világ legtöbb online szolgáltatást kínáló autója. Folyamatosan kapcsolódik az internethez és a márka saját felhőszolgáltatásához, piacra kerülésekor ráadásul megnyílik egy platform, amelyen keresztül egyedi appokat lehet gyártani az autóhoz.

Forrás: Lynk & Co

Ez a folyamatos online jelenlét adta az ötletet a márkának ahhoz, hogy egyfajta carsharinget (autómegosztást) is beépítsen a rendszerbe: a tulajdonosok kölcsönadhatják kocsijukat, ha éppen nincs rá szükségük, és persze az összes funkció okostelefonról ellenőrizhető.

Forrás: Lynk & Co

Motorokról egyelőre nincs hír, de valószínűleg a Volvo kínálatából érkeznek majd négyhengeres darabok. A finoman szólva is egyedi karakterű autó 4530 mm hosszú, 1855 mm széles és 1654 mm magas, tengelytávja 2730 mm. Várhatóan 2018-ban érkezik a piacra, nem sokkal utána jön a 02 és 03.