Ez a kínai SUV nem szép, de félig Volvo és világbajnok

Lynk & Co 01
Vágólapra másolva!
A Volvo tulajdonosa, a kínai Geely új márkát indított útjára, amely a Lynk & Co nevet kapta. Az első modell egy kompakt SUV, amelyet Európában és Amerikában is piacra dobnak.
Vágólapra másolva!

Nem csupán az új márka, hanem az első autó is fura nevet kapott, Lynk & Co 01-ként kell majd keresni a kompakt SUV-t. Ugyan Kínában készül, a Geely szerint mégis nagy mennyiségben lehet majd értékesíteni Európában és az Egyesült Államokban is.

Érdekes, hogy a szabadidő-autó nemcsak osztozik a Volvo XC40 alapjain, de a formatervezés és a fejlesztés is Svédországban zajlott.

Forrás: Lynk & Co

A Lynk & Co szerint jelenleg a 01 világ legtöbb online szolgáltatást kínáló autója. Folyamatosan kapcsolódik az internethez és a márka saját felhőszolgáltatásához, piacra kerülésekor ráadásul megnyílik egy platform, amelyen keresztül egyedi appokat lehet gyártani az autóhoz.

Forrás: Lynk & Co

Ez a folyamatos online jelenlét adta az ötletet a márkának ahhoz, hogy egyfajta carsharinget (autómegosztást) is beépítsen a rendszerbe: a tulajdonosok kölcsönadhatják kocsijukat, ha éppen nincs rá szükségük, és persze az összes funkció okostelefonról ellenőrizhető.

Forrás: Lynk & Co

Motorokról egyelőre nincs hír, de valószínűleg a Volvo kínálatából érkeznek majd négyhengeres darabok. A finoman szólva is egyedi karakterű autó 4530 mm hosszú, 1855 mm széles és 1654 mm magas, tengelytávja 2730 mm. Várhatóan 2018-ban érkezik a piacra, nem sokkal utána jön a 02 és 03.