600 kilométert megy egy feltöltéssel a VW önjáró jövőautója

vw i.d.
Vágólapra másolva!
Még rendes nevet sem talált a Volkswagen a Párizsi Autószalonon bemutatott elektromos tanulmányának. Az I.D. ezzel együtt sokat ígér, 4-600 kilométert megy egy feltöltéssel.
Vágólapra másolva!

Rengeteg előzetes részletfotó és grafika után a Volkswagen Párizsban bemutatta I.D. névre keresztelt jövőautóját. Az elektromos tanulmányról korábban annyit árultak el, hogy akkora, mint egy Golf, de olyan tágas, mint a középkategóriás Passat.

Forrás: Volkswagen

A tolóajtós I.D. a Volkswagen első olyan modellje, amely az elektromos autók számára kifejlesztett Modular Electric Drive platformra épül. Noha a formaterv tele van tanulmányautós részletekkel, nagy vonalakban jelzi, hogy milyenek lesznek a közeljövő (elektromos) Volkswagenjei.

Forrás: Volkswagen

Az autó egyelőre messze van a sorozatgyártástól, a németek 2020-ra ígérik a premierjét, addig a hajtáslánc még biztosan sokat fejlődik. Jelenleg 170 lóerős a villanymotor, és ugyan a VW nem közölte, hogy mekkora az akkumulátor, a gyártó szerint a szabványos fogyasztási ciklus szerint 4-600 kilométer lehet az I.D. hatótávolsága egy feltöltéssel.

Forrás: Volkswagen

Könnyen elképzelhető, hogy a szériaváltozat majd többféle teljesítményű villanymotorral és akkumulátorral lesz rendelhető, pont úgy, ahogyan ma a benzines és dízelautók.

Forrás: Volkswagen

Ebből a tanulmányból sem maradt ki az önvezető üzemmód, amely a kormányon lévő VW-logó három másodpercig tartó megnyomásával aktiválható. Ebben az esetben a kormány a műszerfalba süllyed.