Elektromos Renault, ami ledobja magáról a tetejét

renault trezor
Vágólapra másolva!
Trezor néven mutatott be látványos elektromos tanulmányautót a Renault Párizsban. Megérkezett a frissített Zoe is 300 kilométeres hatótávval.
Vágólapra másolva!

Nem teljesen világos, hogy mi volt a Renault célja a Trezor névre keresztelt tanulmánnyal, bár lehet, egyszerű a magyarázat: a franciák talán csak meg akarták mutatni, hogy tudnak még izgalmas formákat alkotni.

Forrás: Renault

Amellett, hogy az autó szó szerint le tudja dobni a tetejét, hagyományos hűtőrácsa sincs, de az elektromos hajtás miatt nagy szükség nincs is rá.

Forrás: Renault

A motor a Renault Forma-E-ben használt egységének átdolgozásával született, teljesítménye 350 lóerő 380 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Százas tempóra kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsul a kupé.

Forrás: Renault

Két akkumulátort és szintén Forma-E-s energia-visszanyerő rendszert építettek az autóba, amelynek tömege 1600 kg. A Trezor önvezető üzemmódot is kapott, ezt a technológiát 2020 körül szeretné sorozatgyártásba küldeni a Renault.

Forrás: Renault

Bemutatkozott Párizsban a frissített Zoe elektromos kisautó is, amelynek hatótávolsága a hivatalos mérési ciklus szerint eléri a 400 kilométert. Valós vezetési körülmények között a Renault 300 kilométert ígér az új akkucsomaggal.

Forrás: Renault