Nagyon vagány és menő lett az új Nissan Micra

nissan micra
Vágólapra másolva!
A Nissan a Párizsi Autószalonon mutatta be a Micra ötödik generációját. Rá sem lehet ismerni.
Vágólapra másolva!

A Nissan az alapoktól tervezte újjá a Micra új generációját, ennek eredménye egy vagány, fiatalos, az elődjénél sokkal divatosabb autó lett. Kifejezetten Európát célozták meg a formatervvel.

Forrás: Nissan

Az új Micra elődjénél alacsonyabb, szélesebb és hosszabb is lett, így belső helykínálata is nőtt. Érdekes megoldás a C-oszlopba rejtett hátsó kilincs. Tízféle külső szín, köztük az "Energy narancsvörös" rendelhető, az egyéb külső és belső egyedi kiegészítőkkel együtt egyébként összesen 125 különböző variáció alakítható ki.

Forrás: Nissan

Az ötödik generációs Micra 7 colos, színes központi kijelzőt kapott, Apple CarPlay alkalmazások is letölthetők rá, illetve használható az autóban a Siri személyi asszisztens is.

Forrás: Nissan

Az új modell bevezetésekor háromféle motorral érkezik: kétféle benzines, 73 LE-s egyliteres szívó és 90 LE-s 900 köbcentis háromhengeres turbós mellett egy szintén 90 lóerős, 1,5 literes dízelmotorral is rendelhető.

Forrás: Nissan

Az új Nissan Micra a Renault flins-i üzemében, Franciaországban készül. Az újdonság jövő márciusban jelenik meg a márkakereskedésekben.