Razziát tartott a rendőrség, több ezren buktak a biztonsági övvel

szondáztatás, ittas sofőr, rendőri igazoltatás
Békéscsaba, 2008. január 20. Egy rendőr szondáztatáshoz állít meg egy gépkocsit Békéscsabán. Éjfél óta a helyszínen bevonják az ittasan vezetők jogosítványát. 2008. január 20-án lépett hatályba az a miniszteri rendelet, amelynek értelmében az alkoholszonda elszíneződése esetén azonnal el kell venni a vezetői engedélyt, függetlenül attól, mennyit ivott a sofőr. A jogosítványt legfeljebb három hónapra vonhatják be, kivéve, ha a kötelező vérvétel alapján jogerős elmarasztaló ítélet születik. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Majdnem 3500 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt, a keddtől csütörtökig tartó országos akciója során.
Vágólapra másolva!

Az egész Európára kiterjedő akcióban a rendőrök a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték kiemelten.

A rendőrök 3452 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 3033 esetben – a járművezető volt az, aki nem kapcsolta be az övét. A gyermekbiztonsági rendszert 25-en nem használták, míg 13-an bukósisak nélkül közlekedtek.